ua en ru

Медведчук прокоментував податкові ініціативи української влади

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував податкові ініціативи української влади. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"Кабінет міністрів України і місія МВФ на технічному рівні погодили проект податкової реформи - цією радісною новиною міністр фінансів пані Яресько не забула поділитися з усією країною. В уряді обіцяють, що з 2 грудня внесуть до парламенту пакет законопроектів, в тому числі новий Податковий кодекс і проект держбюджету на 2016 рік. Примітно, що обговорення новел податкового законодавства з лідерів фракцій парламентської коаліції Кабмін призначив на... 30 листопада. Насилу віриться, що непримиренні суперечності між адептами напрацювань уряду і прихильниками так званого законопроекту Южаніної вдасться усунути за дві доби. Судячи з усього, в найближчий місяць вся країна стане свідком чергової "битви за реформи і бюджет", - заявив він.

На думку Медведчука, "Кабмін Яценюка другий рік поспіль порушує норми ст. 96 Конституції, яка передбачає, що уряд подає у ВР проект закону про державний бюджет на наступний рік не пізніше 15 вересня". При цьому, зазначив політик, формально цю вимогу було виконано: "Кабмін вніс проект у ВР і тут же відкликав".

"Тепер справа за ВР... Чи будуть депутати з покорою маріонеток підтримувати всі ініціативи Кабміну (читай МВФ), як в минулому році, чи нарешті затурбуються інтересами українського народу, ми побачимо вже в самий найближчий час... У пропрезидентській фракції також критично оцінюють податкову реформу уряду", - зазначив він.

Лідер "Українського вибору" при цьому підкреслив, що "українці не раз спостерігали подібний перформанс у стінах ВР, коли народні обранці, клятвено запевняли, що не підтримають антинародні закони, в результаті голосували і за податок на пенсії, і за новий "європейський" закон "Про ринок природного газу", у якому норма про те, що на потреби населення повинен йти газ українського видобутку, і за так звану реструктуризацію держборгу, по суті означає багаторічне боргове рабство для країни".

"І кожен раз на депутатів просто чудесним чином впливали аргументи Яценюка - Яресько про фінансової допомоги МВФ. Ради багатомільйонних позик парламентарії беззаперечно виконували всі вимоги лихварів, забуваючи про інтереси українського народу", - резюмував Медведчук.