ua en ru

Лукаш звинувачують у присвоєнні 2,5 млн грн

Лукаш звинувачують у присвоєнні 2,5 млн грн Фото: Олена Лукаш

Також буде вивчатися причетність Лукаш до злочинів на Майдані

Колишнього міністра юстиції Олену Лукаш звинувачують у присвоєнні 2,5 мільйонів державних коштів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив прокурор Генеральної прокуратури України (ГПУ) Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі у нас зібрана інформація, яка може підтверджувати мотиви вчинення пані Лукаш злочинів за статтею 191 Кримінального Колексу України та статті 366", - заявив Куценко.

За його словами, дані статті передбачають покарання за розкрадання коштів в особливо великих розмірах та службову підробку.

"Питання у тому, що в період літо-осінь 2013 року пані Лукаш, зловживаючи своїми службовими обов'язками міністра юстиції України, за попередньої змови з іншими працівниками Міністерства юстиції фактично штучно провела певні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС і в процесі реалізації цієї програми заволоділи грошовими коштами на загальну суму більш ніж 2,5 мільйони гривень", - підкреслив прокурор. За його словами, це лише один з епізодів, які будуть досліджувалися. Також буде вивчатися причетність Лукаш до злочинів на Майдані.

Наразі правоохоронці відмовляються повідомляти деталі операції, пояснюючи це тим, що вони можуть стати на заваді наступним затриманням чиновників часів Януковича.

"Це була надскладна операція Служби безпеки, у якій було задіяно багато підрозділів: і контррозвідка, і зовнішнє спостереження та інші. Про деталі, коли, де і яким чином, ми вам повідомимо згодом",- зазначила речниця СБУ Олега Гітлянська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Лукаш була затримана в ході спецоперації за участю контррозвідки.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України (СБУ) заявила про затримання екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Адвокат екс-міністра Андрій Смирнов повідомив, що його підопічну затримали і вивезли в невідомому напрямку. Він назвав її затримання викраденням.

Однак Гітлянська пояснила, що Лукаш везуть в ГПУ для отримання свідчень. При цьому прес-секретар СБУ продемонструвала відео затримання Лукаш, на якому сама екс-міністр повідомляє, що ніхто не порушував її прав, тиску не чинив і вона добровільно направляється давати свідчення.

Лукаш перебувала у розшуку СБУ за підозрою в заволодіння шляхом зловживання своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.