ua en ru

Лукаш була затримана за допомогою контррозвідки

Лукаш була затримана за допомогою контррозвідки Фото: Олена Лукаш

Деталі операції із затримання екс-міністра не розкриваються

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш була затримана в ході спецоперації за участю контррозвідки. Про це сьогодні на брифінгу повідомила прес-секретар Служби безпеки України (СБУ) Олену Гітлянську, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Гитлянской, операція по затриманню Лукаш була досить складною, з залученням багатьох підрозділів, у тому числі контррозвідки.

"Ми поки не розкриваємо подробиці затримання, щоб не пошкодити затримання інших чиновників. Рано чи пізно всі чиновники, які так чи інакше причетні до злочинів проти Евромайдана, або події, які призвели до цих злочинів, будуть затримані", - сказала Гітлянську.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України (СБУ) заявила про затримання екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Адвокат екс-міністра Андрій Смирнов повідомив, що його підопічну затримали і вивезли в невідомому напрямку. Він назвав її затримання викраденням.

Однак Гітлянську пояснила, що Лукаш везуть в ГПУ для отримання свідчень. При цьому прес-секретар СБУ продемонструвала відео затримання Лукаш, на якому сама екс-міністр повідомляє, що ніхто не порушував її прав, тиску не чинив і вона добровільно направляється давати свідчення.

Лукаш перебувала у розшуку СБУ за підозрою в заволодіння шляхом зловживання своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.