ua en ru

Лідери "нормандської четвірки" продовжили мінські угоди на рік

Лідери "нормандської четвірки" продовжили мінські угоди на рік Фото: лідери "нормандської четвірки"

Робота тристоронньої контактної групи також продовжена на 2016 рік

Лідери країн "нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції та Росії домовилися про продовження дії мінських угод по Донбасу на 2016 рік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента РФ Володимира Путіна.

Повідомляється, що президенти України, Франції, Росії і канцлер Німеччини обговорили напружену та нестабільну ситуації на Донбасі в контексті реалізації мінських угод.

"Домовлено продовжити термін їх дії на 2016 рік. Наголошено на важливості подальшої роботи Контактної групи в цілях повної і всеосяжної реалізації мінського Комплексу заходів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Порошенко запропонував розгорнути на Донбасі спецмиссию ЄС щодо дотримання світу. Як повідомили в прес-службі глави держави, робота спецмиссии необхідна для підтримання порядку та забезпечення безпеки під час виборів.

"У цьому контексті Президент України наголосив на необхідності скасування фейкових "виборів", які призначили проросійські бойовики. Він також в черговий раз підкреслив, що вибори на Донбасі повинні відбутися за участі українських партій, українських ЗМІ, Центральної виборчої комісії, міжнародних спостерігачів та згідно всім стандартам БДІПЛ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що в ході бесіди Порошенко також поінформував про ескалацію конфлікту на сході України і підкреслив неприпустимість невиконання мінських домовленостей Росією і проросійськими бойовиками.