ua en ru

Комісія Київради схвалила виділення 2 млн грн для будинку на Червонозоряному

Комісія Київради схвалила виділення 2 млн грн для будинку на Червонозоряному Фото: будинок, що завалився на Червонозоряному

Київрада має ухвалити рішення про виділення коштів 3 грудня

Бюджетна комісія Київської міської ради погодила виділення 2 млн грн на ремонтні роботи житлового будинку №14 на Червонозоряному проспекті у Києві, фасад якого обвалився в результаті зсуву. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали виділення коштів з міського бюджету на ремонтні роботи на проспекті Червонозоряному, 14 у Солом'янському районі, де в ніч на 1 грудня стався зсув, через який за вказаною адресою стався обвал фасаду житлового будинку", - йдеться в повідомленні.

На виконання проектних і ремонтних робіт планують спрямувати 2 млн грн: 1,2 млн грн на ремонт та 800 тис. грн на проектні роботи. Фінансування робіт буде передбачено в рішенні про внесення змін до програми соціально-економічного розвитку на 2015 рік. Відповідний проект рішення, як і зміни до бюджету на 2015 рік, планується винести на розгляд Київради 3 грудня.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 1 грудня 2015 року в результаті зсуву обвалився фасад житлового будинку по проспекту Червонозоряний, 14. В результаті події ніхто не постраждав, однак завалило уламками будинку гаражі. Жителів 38 квартир будинку евакуювали і розмістили в найближчій школі.

За даними Київської міської державної адміністрації (КМДА), обвалення будинку сталася внаслідок зсуву ґрунту. Однак працівники комунальних служб стверджують, що будинок здали в експлуатацію неналежним чином. Повідомлялося, що житловий будинок будувала компанія "Консоль" голови так званого "Державного ради Криму Володимира Константинова.