ua en ru

У Києві обвалився фасад житлового будинку

У Києві обвалився фасад житлового будинку Фото: у Києві обвалилася частина будинку

Обійшлося без жертв

У Києві в ніч на 1 грудня 2015 року в результаті зсуву ґрунту обвалився фасад житлового будинку по пр. Червонозоряний, 14 (Солом'янський район). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"На місці зсуву ґрунту біля житлового будинку на вул. Червонозоряному, 14 близько півсотні фахівців Київської аварійно-рятувальної служби, комунальних підприємств, рятувальників ДСНС, аварійних бригад енергопостачальних компаній столиці працюють над ліквідацією надзвичайної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що НП сталася сьогодні вночі, в результаті обвалення фасаду будинку ніхто не постраждав. Однак під завалами опинилися гаражі.

У Києві обвалився фасад житлового будинку

Фото: у Києві обвалилася частина будинку

Тепер тимчасового відселення вимагає 38 квартир багатоповерхівки, де проживають 83 особи (з них 17 дітей і 2 пенсіонерів). Для мешканців будинку розгорнули евакуаційний пункт в найближчій 144-й школі. Встановлено намет біля будинку, де кияни можуть погрітися та випити гарячого чаю. Зараз йде тимчасове відселення.

У Києві обвалився фасад житлового будинку

Фото: у Києві обвалилася частина будинку

Рятувальники і комунальні служби обрізають небезпечні ділянки зелених насаджень і приступили до звільнення 3-х автомобілів, які знаходяться в завалених деревами гаражах.

Як передає "112 Україна", у КМДА назвали попередньою причиною зміщення опорної стінки біля будинку - грунтові води. Однак працівники комунальних служб не на камеру кажуть, що причиною аварії стало те, що будинок здали в експлуатацію неналежним чином. За словами мешканців будинку, вони і раніше помічали цю проблему, писали звернення в комунальні служби, КМДА, однак відповіді мешканці будинку не отримали.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що проблема в даному будинку існує з 2005 року. Він зазначив, що таких небезпечних ділянок в столиці понад 100, на кожен об'єкт потрібно близько 10 млн грн.

Також "112 Україна" повідомляє, що документи на будинок втрачені, забудовника цього будинку немає.

О 16:00 має відбутися нарада, на якій буде відомо, чи можуть мешканці будинку повернутися у квартири, і як буде діяти столична влада надалі.

Нагадаємо, в Одесі жінка загинула через падіння труби від димоходу.