ua en ru

Кабмін визначив подальші завдання з виконання СА України з ЄС

Кабмін визначив подальші завдання з виконання СА України з ЄС Фото: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Кабмін визначив пріоритетні завдання в 4 сферах

Кабінет міністрів України визначив подальші завдання з виконання угоди про асоціацію (УА) України з Європейським союзом (ЄС). Про це йдеться у звіті Кабміну про виконання порядку денного асоціації та СА України з ЄС.

Серед пріоритетів порядку денного асоціації - прийняття Верховною Радою України законопроектів про "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансування діяльності політичних партій", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України" Про Національне антикорупційне бюро України " , "Про запобігання корупції", "Про Рахункову палату". Необхідно також створити конкурсну комісію та провести конкурс з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Для імплементації УА України з ЄС Україна повинна завершити виконання критеріїв другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму.

У сфері енергетики планується продовження поставок газу з Європи і збільшення обсягів поставок і практична реалізація прийнятого закону "Про ринок газу".

Нагадаємо, в Києві сьогодні пройде саміт Україна-ЄС.