ua en ru

Підсумковий звіт по краху Boeing-777 на Донбасі: онлайн-трансляція

Підсумковий звіт по краху Boeing-777 на Донбасі: онлайн-трансляція Фото: уламки аварії Boeing в Донецькій області

У Києві проходить прес-конференція, присвячена звіту по авіакатастрофі Boeing

Рада безпеки Нідерландів преставила звіт за результатами розслідування катастрофи на Boeing-777 (рейс МН 17) Донбасі, яке відбулося 17 липня 2014 р.

Також підсумковий звіт по краху Boeing-777 (рейс МН 17) авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" на Донбасі сьогодні, 13 жовтня, обговорять на прес-конференції в Києві. Початок заходу о 15:00.

У заході, присвяченому оприлюднення остаточного звіту з розслідування катастрофи літака в Донецькій області, беруть участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Боїнг-777 Геннадій Зубко та заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Раніше нідерландські ЗМІ з посиланням на колишнього керівника української частини команди з розслідування, екс-начальника слідчого управління СБУ Василя Вовка повідомляли, що в тілах загиблих пасажирів малайзійського Boeing були знайдені уламки ракети, випущеної з системи "Бук". Однак впевненості, що це саме російський "Бук" не було, оскільки в Україні також є кілька подібних систем радянської епохи.

Зазначимо, експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, вже опублікувала свій остаточний звіт з розслідування катастрофи рейсу MH17 в Україні. У доповіді, яка була оприлюднена 8 жовтня, наводилися дані про присутність російської установки "Бук" під час авіакатастрофи і неподалік від місця аварії літака.

Підсумковий звіт по краху Boeing-777 на Донбасі: онлайн-трансляція

Фото: російський "Бук", помічений в районі аварії Boeing

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофу 17 липня 2014 р. в Донецькій області України в районі села Грабове.

На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Ця авіакатастрофа за кількістю загиблих стала найбільшою в історії авіації з 11 вересня 2001 р. і увійшла в десятку найбільших за всю історію.

Підсумковий звіт по краху Boeing-777 на Донбасі: онлайн-трансляція

Фото: уламки малайзійського Boeing на Донбасі

Україна і низка західних країн стверджують, що літак був збитий ЗРК "Бук", яка перебувала в руках проросійських бойовиків. Самі бойовики стверджують, що не мають у своєму розпорядженні засобами, якими можна було б збити літак на такій висоті.

Попередній звіт міжнародної комісії з розслідування авіакатастрофи був опублікований 9 вересня 2014 р. Згідно з ним, лайнер розвалився в повітрі в результаті "структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні". При цьому в звіті заперечувалася ймовірність того, що катастрофа Boeing-777 було викликане технічною несправністю або діями екіпажу.