ua en ru

Boeing над Донбасом був пошкоджений об'єктами ззовні, - попередній звіт

Пасажирський авіалайнер Boeing-777 компанії "Малайзійські авіалінії", який розбився в Донецькій області 17 липня 2014 р., був пошкоджений об'єктами ззовні.

Пасажирський авіалайнер Boeing-777 компанії "Малайзійські авіалінії", який розбився в Донецькій області 17 липня 2014 р., був пошкоджений об'єктами ззовні. Про це йдеться у попередньому звіті про причини аварії літаку, опублікованому на сайті Ради безпеки Нідерландів.

"Boeing 777-200 рейс MH17 "Малайзійських авіаліній" розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні", - йдеться у звіті.

Згідно зі звітом, немає жодних підтверджень того, що аварія Boeing-777 була викликана технічною несправністю або діями екіпажу.

Дані бортового реєстратора голосу, бортового самописця та авіадиспетчерської служби говорять про те, що рейс MH17 тривав у звичайному режимі до 16:20:03 за київським часом, після чого він раптово перервався.

"Повне прослуховування комунікацій серед членів екіпажу в кабіні літака, записані на бортовий реєстратор голосу, не виявило ніяких ознак технічних неполадок або аварійної ситуації. Також не були чуті попереджувальні сигнали в кабіні, які, можливо, вказували на технічні проблеми", - йдеться у звіті.

В українській диспетчерській службі підтвердили, що екіпаж літака не здійснював екстреного виклику.
Характер уламків на землі припускає, що літак розпався на частини під час польоту. Згідно з наявними даними техобслуговування, літак був справний, коли він вилетів з Амстердама, і не було жодних технічних проблем. Літаком керував кваліфікований і досвідчений екіпаж.

Радбез повідомляє, що поки ще не було можливості провести детальне вивчення уламків. "Однак наявні зображення показують, що шматки уламків були пробиті в багатьох місцях. Характер пошкодження обшивки фюзеляжу і кабіни пілота такий, який можна очікувати від великої кількості високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні. Цілком ймовірно, що ці ушкодження призвели до втрати структурної цілісності літака, що стало причиною того, що літак розпався в польоті. Це також пояснює раптове переривання реєстрації даних на записуючих пристроях, одночасної втрати контакту з авіадиспетчерської службою і зникнення з радарів літака", - мовиться у звіті.

Нагадаємо, Boeing "Малазійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Влада України звинувачує бойовиків в тому, що вони збили авіалайнер з допомогою установки "Бук".