ua en ru

ГПУ порушила справу проти Ківалова через заклики до сепаратизму

ГПУ порушила справу проти Ківалова через заклики до сепаратизму Фото: Сергій Ківалов

Ківалова підозрюють у закликах до сепаратизму в Одеській обл

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження проти екс-регіонала, а нині позафракційного депутата Верховної Ради України Сергія Ківалова за підозрою у закликах до сепаратизму в Одеській області. Запит, який ГПУ відправила в Національний союз журналістів, розмістила на своїй сторінці в Facebook юрист Тетяна Котюжинська, передає "Апостроф".

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні ... за фактом поширення в друкованих та електронних засобах масової інформації закликів до повалення конституційного ладу України шляхом зміни форми державного устрою та правління, меж території і державного кордону", - йдеться в документі.

Генпрокуратура говорить про статті Ківалова "Настав час готувати Конституцію для Одещини", яку він опублікував 1 вересня 2014 року в газеті "2000".

Відомство звернулося в Національний союз журналістів з проханням надати список всіх діючих в 2013-2015 роках журналістів України та їх контакти, які в цей період офіційно співпрацювали з Ківаловим і друкували його статті або статті про нього.

ГПУ порушила справу проти Ківалова через заклики до сепаратизму

Фото - запит ГПУ

ГПУ просить надати списки сайтів і друкованих видань, які передрукували вищезгадану статтю Ківалова; а також привести коментарі користувачів, які сприйняли статті Ківалова як заклик до сепаратизму.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що СБУ також розпочала слідство проти Ківалова. Народний депутат від партії "Воля" Ірина Суслова повідомляла про те, що вона направляла звернення в правоохоронні органи щодо антиукраїнської діяльності Сергія Ківалова. "Так, ще у 2013-му році він силою збирав студентські Антимайдани в Одесі. Потім публікував статті в ЗМІ про надання особливого статусу Одеської області", - зазначила Суслова. Також, за її словами, 15 квітня на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції вона попросила Наливайченко надати інформацію про слідство у справі Ківалова.

За матеріалами "Апострофа"