ua en ru

ГПУ направила до ВККС клопотання про відсторонення суддів Царевич та Вовка

ГПУ направила до ВККС клопотання про відсторонення суддів Царевич та Вовка Фото: Віктор Шокін

Судді можуть перешкоджати кримінальному провадженню, в яких вони є фігурантами

Генеральний прокурор України Віктор Шокін направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Слідчі вважають, що вказані судді можуть перешкоджати кримінальному провадженню, в яких вони є фігурантами, зокрема під виглядом необхідності розгляду судових справ уникати слідства і суду, а також мають можливість впливати на інших осіб, що можуть бути допитані під час розслідування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ГПУ завляли про плани оскаржити рішення Вінницького міського суду, яким не продовжено запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань суддям Печерського районного суду Києва Оксані Царевич і Віктору Кицюку.

10 березня Вища кваліфікаційна комісії суддів України відсторонила від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддів Печерського районного суду р. Києва Оксану Царевич, Віктора Кицюка, Сергія Вовка і Світлану Волкову.