ua en ru

Суд відмовився продовжити суддям Царевич і Кицюку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Суд відмовився продовжити суддям Царевич і Кицюку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Фото: Оксана Царевич

Прокуратура клопотала про продовження запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання для Царевич на 6 місяців

Вінницький міський суд відмовив прокуратурі у задоволенні клопотання про продовження строків запобіжних заходів для суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич та Віктора Кицюка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"11 травня у Вінницькому міському суді Вінницької області відбулося судове засідання по розгляду клопотання прокуратури Вінницької області про продовження запобіжного заходу для судді Печерського районного суду р. Києва О. Царевич у вигляді особистого зобов'язання строком на 6 місяців. Зазначене клопотання передбачало в собі, О. Царевич має прибувати до органів досудового слідства на першу вимогу, повідомляти про зміну місця свого перебування і носити електронний браслет. Ухвалою суду від 11 травня 2015 року в задоволенні клопотання було відмовлено", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні в суді розглядалася ідентичне клопотання прокуратури стосовно судді Кицюка. У задоволенні зазначеного клопотання відмовлено у зв'язку з його безпідставністю.

Нагадаємо, в березні Вінницький міський суд відпустив суддю Печерського райсуду Києва Оксану Царевич під особисте зобов'язання з вимогою носити електронний засіб контролю.

Тоді ж суд обрав аналогічну запобіжний захід для Віктора Кицюка.

10 березня Вища кваліфікаційна комісії суддів України відсторонила від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддів Печерського районного суду р. Києва Оксану Царевич, Віктора Кицюка, Сергія Вовка і Світлану Волкову.