ua en ru

ДержТРК у рамках створення НСТУ переоформили більше 150 ліцензій

ДержТРК у рамках створення НСТУ переоформили більше 150 ліцензій Фото: засідання Нацтелерадіо (YouTube /TKvideoteka)

Для цього Нацтелерадіо провело позачергове засідання 27 листопада

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на позачерговому засіданні 27 листопада переоформила 161 ліцензію державних мовників, які реформуються в Національну суспыльну телерадіокомпанію України (НСТУ). Про це повідомили у прес-службі Нацтелерадіо.

Як зазначається, переоформлення ліцензій на мовлення провели обласні держТРК, ДТРК "Культура", Національна радіокомпанія України та Державна телерадіомовна компанія "Крим", а також держорганізації "Криворізька регіональна держТРК "Криворіжжя", "Новгород-Сіверська регіональна держТРК "Сіверська" і "Севастопольська РДТРК".

Згідно з переоформленими ліцензіями, всі зазначені компанії об'єднуються в одну, яка матиме окремі філії. Зокрема, компанії змінили назву, місцезнаходження, власників, склад керівних і наглядових органів:

- зміна назви - Національна телекомпанія України;

- зміна місцезнаходження - вул. Мельникова, 42, м. Київ, 04119;

- зміна власників - Кабінет міністрів України;

- зміна керівника - генеральний директор Аласанія Зураб Григорович;

- Зміна складу редакційної ради:

Наливайко Олег Ігорович, Ободович Олександр Олександрович, Романова Вікторія Олександрівна, Юровська Дар'я Юріївна, Лушкарьова Світлана Юріївна, Доценко Лариса Вікторівна, Ківш Олександр Григорович і Федоренко Ярослав Геннадійович.

Як зауважили у прес-службі Нацтелерадіо, це перший етап реорганізації, який відбувається відповідно до закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" та постанови Кабміну від 5 серпня 2015 року №567 "Деякі питання утворення Публічного акціонерного товариства "Національна громадська телерадіокомпанія України".

Водночас старі ліцензії мовників, що пройшли переоформлення, буде анульовано.

"Все телерадіоорганізації, які стали філіями НТКУ, поки будуть мовити, як мовили, їхні програмні концепції не змінюються. За переоформлення ліцензій стягуватиметься мінімальний ліцензійний збір, що становить одну мінімальну зарплату за кожну ліцензію", - йдеться в повідомленні.

При цьому на другому етапі реформування буде створено ПАТ "Національна громадська телерадіоорганізація України", і всі ліцензії НТКУ будуть ще раз переоформлено на суспільного мовника - ПАТ "НСТУ".

Нацрада на позачерговому засіданні 27 листопада переоформила 161 ліцензію державних мовників, які реформуються у Націона...

Posted by Національна рада з питань телебачення і радіомовлення on 27 листопад 2015 р.

Нагадаємо, закон про суспільне мовлення в Україні був опублікований 9 квітня 2015 року, набувши чинності з наступного дня. Згідно з документом, суспільне телебачення та радіомовлення України створюється у формі ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ), 100% акцій якого належить державі.

"НОТУ здійснює мовлення не менше ніж на двох загальнонаціональних каналах мовлення багатоканальної ефірної телемережі: суспільно-політичному і культурно-освітньому і не менше ніж на трьох загальнонаціональних радіоканалах: суспільно-політичному, культурно-освітньому та молодіжному", - випливає із закону №271-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України".

Також зазначалося, що створення ПАТ "НСТУ" не вимагає попереднього дозволу Антимонопольного комітету України.

Як повідомлялося раніше, 14 травня 2014 року "Голос України" офіційно опублікував закон №1227-VII "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".