ua en ru

ДМС оприлюднила документи, необхідні для отримання пластикового ID-паспорта

ДМС оприлюднила документи, необхідні для отримання пластикового ID-паспорта Фото: пластиковий ID-паспорт громадянина України

Пропонується, щоб такі ID-карти громадяни України отримували із 14 років

Громадянам України для отримання пластикового ID-паспорта необхідно надати паспортні дані або свідоцтво про народження, якщо ж особа ще не має паспорта, а також фото, яке можна зробити на місці оформлення пластикового паспорта. Про це кореспонденту РБК-Україна заявив голова Державної міграційної служби України (ДМС) Максим Соколюк.

"Громадяни мають відповідно до порядку принести документи - це, якщо є наявний паспорт громадянина України, його, фотографію приносити не треба, фотографування відбувається на місці; якщо людина ще не отримала паспорта - це свідоцтво про народження", - зазначив Соколюк


За словами глави ДМС, пропонується, щоб такі ID-карти громадяни України отримували з 14 років. Втім, для цього необхідні законодавчі зміни, вже передані до Верховної Ради. Таким чином, якщо відповідні зміни не будуть прийняті, тоді відповідний ID-паспорт буде видаватися від народження.
"За тим законом, який діє на сьогодні, - це (діє норма, - ред.) з народження", - наголосив голова ДМС.

ДМС оприлюднила документи, необхідні для отримання пластикового ID-паспорта

ДМС оприлюднила документи, необхідні для отримання пластикового ID-паспорта

Нагадаємо, як запевнив президент України Петро Порошенко під час візиту на поліграфкомбінат "Україна" напередодні 14 грудня, електронний паспорт буде коштувати 100-160 гривень.

Раніше парламентський комітет у закордонних справах рекомендував Раді відхилити проект закону про ID-карти, що підтверджують особу.