ua en ru

Електронний паспорт коштуватиме до 160 гривень

Електронний паспорт коштуватиме до 160 гривень Фото: Петро Порошенко

Електронний паспорт коштуватиме в межах 100-160 гривень

Електронний паспорт коштуватиме в межах 100-160 гривень. Про це у понеділок, 14 грудня 2015 року, повідомив президент України Петро Порошенко під час візиту на поліграфкомбінат "Україна", передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми можемо говорити, це буде коштувати в межах 100-160 гривень без ПДВ", - розповів Порошенко.

Втім, голова Державної міграційної служби Максим Соколюк розповів, що відповідно до чинного законодавства видача ID-картки має бути безкоштовною.

"За законом, який діє на сьогодні, це безкоштовно для будь-яких громадян", - розповів Соколюк.

Проте у Державній міграційній службі пропонують, щоб безкоштовно ID-картки отримували громадяни, які отримують паспорт уперше. У випадку, коли особа хоче замінити свій паперовий паспорт на пластиковий, вона має сплатити кошти.

"Громадяни, які отримують не вперше, у них уже є паспорт, але вони хочуть пластиковий, вони платять за бланк, платять за послугу. Не хочуть - нехай використовують паперовий. Ті громадяни, в яких нема паспорту, держава зараз оплачує їм видачу документу", - розповів Соколюк РБК-Україна.

Нагадаємо, Порошенко повідомив, що електронний паспорт підробити майже неможливо.

Крім паспортних даних, карта буде містити 400 Кб пам'яті, де, на думку президента, у подальшому можна було б розмістити медичні та податкові дані особи.