ua en ru

Петренко просить Раду прийняти закони про децентралізацію сервісів реєстрації

Петренко просить Раду прийняти закони про децентралізацію сервісів реєстрації Фото: Павло Петренко

Маленькі бюджети міст, селищ і районних центрів отримають майже 1 млрд грн

Міністр юстиції Павло Петренко звернувся до Верховної Ради України (ВРУ) з проханням прийняти закони про децентралізацію сервісів реєстрації. Про це він заявив сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"2981, 2982, 2983 - мова йде про децентралізацію сервісів у сфері реєстрації бізнесу, нерухомості, про подачу цих функцій місцевим органам влади, містам, селищами, районних центрам, про демонополізацію цих сервісів і передачу цих функцій нотаріусам. Коли, крім органів місцевого самоврядування, 8 тисяч нотаріусів, які є готовими офісами по реєстрації бізнесу та нерухомості, зможуть надавати українцям якісний прозорий сервіс", - заявив Петренко.

Він також додав, що мова йде про майже мільярд гривень, які отримають маленькі бюджети міст, селищ і районних центрів.

"Тільки по Міністреству юстиції щороку 21 мільйон українців звертається до наших органів. І тільки по Міністерству юстиції 5 мільйонів реєстраційних дій вчиняється у цих органах", - заявив Петренко.

Нагадаємо, керівництво Міністерства юстиції провело акцію з інформування українців про роботу електронних сервісів Мін'юсту.