ua en ru

Генсек НАТО завтра прийме в Брюсселі главу МЗС України

Генсек НАТО завтра прийме в Брюсселі главу МЗС України Фото: Йенс Столтенберг (РБК-Україна/Віталій Носач)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба завтра, 13 квітня, з робочим візитом відвідає штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. Він з генсеком Альянсу Йенсом Столтенбергом обговорить стягання російських військ до українського кордону.

Завтра у Брюсселі відбудеться засідання комісії Україна-НАТО.

"Глава МЗС України і НАТО обговорять загострення Російською Федерацією ситуації безпеки вздовж російсько-українського кордону і в тимчасово окупованому Криму, дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - повідомили в МЗС.

У відомстві зазначили, що засідання комісії скликано в рамках статті 15 Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО. Ця стаття передбачає можливість застосування кризового консультативного механізму для проведення спільних консультацій України з Альянсом у випадку, коли Україна вбачає пряму загрозу своїй територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці.

"Останній раз ця стаття активувалася в 2018 році після нападу Росії на українські військові кораблі в Чорному морі поблизу Керченської протоки", - додали в МЗС.