ua en ru

В ГБР підтвердили проведення розслідування проти Порошенка

В ГБР підтвердили проведення розслідування проти Порошенка Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

ДБР розслідує можливу держзраду Порошенко

Державне бюро розслідувань початок розслідування можливої державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГБР.

Повідомляється, що слідчі центрального апарату ДБР почали досудове розслідування можливого злочину Порошенко під час підготовки і проведення переговорів 11-12 лютого 2015 за змістом документа "Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод ".

В ГБР зазначили, що розслідування проводиться за попередньої кваліфікації 1 ч. ст.111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України) Кримінального кодексу України.

Раніше РБК-Україна писало, що канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала пропозиції президента України Володимира Зеленського з зміни мінських домовленостей. За словами Меркель, мінські домовленості не є "окаменевшим документом".

Зеленський на саміті "номандской четвірки" запропонував створити окрему підгрупу в Мінську, яка буде займатися виключно питанням поетапного контролю над українським кордоном.