ua en ru

Фірташ на суді розповів, як зустрічався з Порошенком і Кличко у Відні

Фірташ на суді розповів, як зустрічався з Порошенком і Кличко у Відні Фото: Дмитро Фірташ

Про подробиці зустрічі бізнесмен відмовився розповісти

Український бізнесмен Дмитро Фірташ у ході судового засідання розповів, як зустрічався з Президентом Петром Порошенком і мером Києва Віталієм Кличком у Відні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я був ініціатором цієї зустрічі. Я радий, що ті побажання, які я хотів, виконані. Головне, ми отримали результат - Порошенко став Президентом, Кличко - мером", - заявив Фірташ.

Про подробиці зустрічі бізнесмен суду відмовився говорити, так як були підписані зобов'язання про конфіденційність.

Також Фірташ пояснив суду, що в той час зустрічі з Порошенком), прем'єром був Яценюк, спікером - Турчинов і "їм залишалося тільки зробити Тимошенко президентом".

"Ця політична сила завжди красиво говорить про Україну, але кожен раз, коли вона приходить, Україна щось втрачає. Перший раз - незалежність при поставках газу, другий раз ми втратили Крим. І нехай Турчинов і Яценюк відповідатимуть за те, як вони віддали Крим",- заявив Фірташ в суді.

На даний момент у засіданні оголошено перерву до 16:45 за місцевим часом (17:45 за київським часом), після чого суд заслухає свідків.

При цьому суддя в ході засідання підтвердив, що свідками у справі Фірташа виступають перший Президент України Леонід Кравчук, нардепи від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко і Сергій Льовочкін і екс-нардеп Інна Богословська.

Крім того, мер Києва Віталій Кличко виступить по відеозв'язку в закритому режимі.

Нагадаємо, Фірташ заявляє, що не брав і не давав хабарів.