ua en ru

ЄС переніс підписання угоди з Україною про спільний авіапростір

Підписання угоду між Україною та країнами Європейського Союзу про спільний авіаційний простір перенесено на пізніший термін.

Підписання угоду між Україною та країнами Європейського Союзу про спільний авіаційний простір перенесено на пізніший термін. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"На сьогодні Європейська комісія відзначає неможливість підписання угоди про спільний авіаційний простір 14 березня 2014 р. Таке рішення прийняте через незавершення стороною Євросоюзу процесу внутрішнього погодження редакції визначення "територія" у контексті питання Гібралтару", - йдеться в повідомленні.

Водночас у Європейській Комісії наголошують, що наразі вживаються заходи для прискорення цього процесу, й відразу після його завершення, Україні буде запропоновано можливі терміни підписання цієї угоди.

Нагадаємо, 28 листопада 2013 р. Україна та Євросоюз парафували угоду про спільний авіапростір. Очікується, що після підписання документа та його ратифікації авіаринок між Україною та країнами ЄС буде поступово лібералізований. Це дозволить авіакомпаніям України та ЄС здійснювати польоти за будь-якими маршрутами після досягнення домовленостей з аеропортами.