ua en ru

Україна втратить 5 млрд дол. у товарообігу з Росією до кінця 2014 р., - Шлапак

Україна втратить 5 млрд дол. у товарообігу з Росією до кінця 2014 р., - Шлапак
Україна втратить 5 млрд дол. у товарообігу з Росією до кінця 2014 р.

Україна втратить 5 млрд дол. у товарообігу з Росією до кінця 2014 р. Про це в ході першої міжнародної інвестиційної конференції A Fresh Look At Ukraine заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже втратили близько 3,5 млрд доларів обороту з Росією до кінця року втратимо 5. В першу чергу, це сільське господарство, продовольство, група 1-24, і машинобудування. Це наші дві основні позиції, за якими ми експортували в РФ. Все, що залишилося в торговельних відносинах, на жаль, буде зв'язувати нас і далі. А може, і на щастя..." - заявив Шлапак.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило проект переліку товарів, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації в Україну.

19 вересня 2014 р. прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову про введення торгових мит на українські товари, яке вступить в силу, якщо Україна достроково почне реалізувати положення про зону вільної торгівлі з Європейським союзом.