ua en ru

Порошенко, Яценюк, Гонтарева і керівники банків домовилися припинити всі спекуляції на валютному ринку

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Національного банку України Валерія Гонтарєва і керівники банків на сьогоднішній зустрічі домовилися припинити всі спекуляції на українському валютному ринку.

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Національного банку України Валерія Гонтарєва і керівники банків на сьогоднішній зустрічі домовилися припинити всі спекуляції на українському валютному ринку. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є всі підстави, щоб зупинити неадекватні доларові перегони... Адже тільки за останні три місяці було продано 14,3 млрд дол., хоча імпорт впав у цьому році на 33% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. "Нафтогаз" взагалі не виходив на ринок", - підкреслив прем'єр.

Він додав, що ключовим індикатором курсу є торговельне сальдо.

"В минулому році воно було мінус 6 млрд дол. В цьому році у нас плюс 1 млрд дол. У мене немає пояснення, крім як паніка з одного боку, а з іншого - спекуляція", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні міністр фінансів України Олександр Шлапак спрогнозував стабілізацію курсу гривні уже на цьому тижні.

Останнім часом курс гривні щодо долара впав до 14,90 грн/дол.