ua en ru

Дніпропетровська облрада розгляне визнання РФ агресором 28 травня, - Резніченко

Дніпропетровська облрада розгляне визнання РФ агресором 28 травня, - Резніченко Фото: Губернатор заявив це перед депутатами

А самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" - терористичними організаціями

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко заявив, що питання про визнання Росії країною-агресором, а самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" - терористичними організаціями, буде винесено на голосування на сесію облради, яка відбудеться 28 травня. Про це він повідомив під час вступного слова до депутатського корпусу, передає кореспондент РБК-Україна.

Перед початком позачергової сесії Дніпропетровської облради 29 квітня відбувся мітинг за участю представників ВО "Свобода" і Правого сектору, на якому виступив керівник секретаріату Дніпропетровської обласної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", депутат облради Гліб Пригунов. Про це кореспонденту РБК-Україна стало відомо на місці подій.

Зокрема, два десятки людей з прапорами "Свободи" і "Правого сектора" вимагали внесення до порядку денного сесії питання про визнання Росії країною-агресором, а самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" - терористичними організаціями.

У мегафон вимоги мітингувальників озвучував Стрибунів. Потім він завів їх у будівлю облради, де представник "Свободи" з трибуни звернувся до депутатів.

Після цього голова Дніпропетровської облдержадміністрації звернувся зі вступним словом до депутатського корпусу і запевнив, що питання про визнання Росії країною-агресором, а самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" - терористичними організаціями буде винесено на голосування на сесію, яка відбудеться 28 травня.

"Я планую поговорити з цього приводу з кожним депутатом облради", - додав Резніченко.

Нагадаємо, в січні 2015 р. Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.