ua en ru

Справа Кернеса надійшла в суд Полтави

Справа Кернеса надійшла в суд Полтави Генадій Кернес

Матеріали кримінального провадження мера Харкова Геннадія Кернеса надійшли в Київський районний суд Полтави вчора, 15 квітня. Про це РБК-Україна повідомили в канцелярії суду.

Зокрема, прес-секретар суду Лілія Калініченко зазначила, що справа Геннадія Кернеса автоматично розподілилося на суддю Андрія Антонова, а попереднє судове засідання відбудеться протягом 5 днів.

Нагадаємо, 25 січня 2014 р. невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдана Олександра Кутяніна і Олексія Ряполова. Їх прихильники заявили, що активісти були викрадені під час фотографування номерів автомобілів біля готелю "Національ", що належить Кернесу.

27 лютого 2015 р. генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що Кернесу інкримінується застосування тортур та викрадення людини.

5 березня заступник генерального прокурора України Олексій Баганець заявив, що Геннадій Кернес закінчив ознайомлення з матеріалами, а також про намір звернутися у Вищий спеціалізований суд з метою змінити підсудність справи з Харкова на "будь-який інший регіон або Київ". Геннадій Кернес назвав дії Генпрокуратури "спробою силовиків зобразити роботу" з метою "дискредитації перед харків'янами", а саму справу "політично мотивованою". Адвокат Кернеса Гунченко Олександр зазначив, що "захист знайомиться з матеріалами, термін законом не обмежений".