ua en ru

Чубаров допускає заборону Меджлісу у Криму

Чубаров допускає заборону Меджлісу у Криму Фото: Рефат Чубаров

Глава Меджлісу кримськотатарського народу заявив про абсурд окупаційної політики Росії

Росія може піти на крайні заходи щодо кримськотатарської громади і оголосити діяльність Меджлісу екстремістською. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров на прес-конференції в Києві, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Багато з того, що сьогодні відбувається у Криму, у тому числі і з боку тих осіб, які безпосередньо здійснюють окупаційну політику Росії, просто не підлягає якомусь обговоренню в нормальному, здоровому суспільстві", - зазначив Чубаров.

За його словами, можливість оголошення Меджлісу у якості терористичної або екстремістської організації - це прерогатива власне російських властей, "вони можуть на це піти".

"Ситуація із придушенням визвольного руху на Кавказі показує, що вони йдуть на багато що, на такі речі, які для нормального суспільства не є прийнятними в сучасних умовах, наприклад, репресії по відношенню до родичів тих людей, яких вони вважають екстремістами або терористами", - додав Чубаров.

Нагадаємо, напередодні окупаційна влада Криму пригрозила заборонити діяльність Меджлісу. "Організація "Правий сектор" заборонена в РФ як екстремістська. Треба замислитися про те, що організація Джемілєва і Чубарова веде таку ж антинародну руйнівну діяльність. Це "паразити", які під патріотичними гаслами руйнують власну країну і несуть загрозу оточуючим", - сказав "віце-прем'єр республіки" Руслан Бальбек.