ua en ru

Під Чорнобилем триває гасіння вогнищ займання, - ДСНС

Під Чорнобилем триває гасіння вогнищ займання, - ДСНС Фото: пожежа під Чорнобилем

Верхову пожежу було ліквідовано

Пожежа на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі колишніх с. Ковшиловка, с. Буда Варовичі і с. Поліське продовжують гасити. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"О 14 год. 9 серпня в оперативно-чергову службу ДСНС України надійшла інформація про виникнення лісової пожежі між колишніми селами Ковшиловка і Буда Варовичі на території Зони відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення. Негайно до гасіння пожежі були залучені пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС в Київській області, пожежну авіацію ДСНС та лісового господарства "Чорнобильська пуща", - зазначили у відомстві.

Встановлено, що орієнтовна площа пожежі становить 60 га, з них 15 га - верхова. У ДСНС додали, що верхову пожежу о 19:00 було ліквідовано. Роботи з гасіння пожежі тривають. Всього до гасіння пожежі залучено 97 осіб та 17 од. техніки.

"О 18 год. 9 серпня в оперативно-чергову службу ДСНС України надійшла інформація про загорання трав'яного настилу на території колишнього села Поліське на площі орієнтовно 10 га. Роботи з гасіння пожежі тривають", - йдеться в повідомленні.

Так, до гасіння пожежі залучено 30 осіб та 5 од. техніки, у тому числі від ДСНС 10 чол. особового складу, 2 од. техніки.

Нагадаємо, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі з Замостя і с. Ковшиловка Іванківського району 8 серпня виникло загорання сухої трави та лісової підстилки. Пожежа була локалізована.