ua en ru

Апеляційний суд скасував перерахунок голосів на окрузі Пашинського

Апеляційний суд скасував перерахунок голосів на окрузі Пашинського Фото: Сергій Пашинський (nfront.org.ua)

Апеляційний суд скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду

Апеляційний суд скасував рішення житомирського суду про перерахунок голосів в 64-му окрузі на виборах у Верховну раду, де балотувався Сергій Пашинський. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на брифінгу, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Сліпачук повідомила, що перерахунок голосів мав би серйозний вплив на час підведення підсумків голосування. Також, за її словами, суд зробив висновок, що той факт, що позивач не досяг успіху не є свідченням порушення

"64 округ, де рішенням Житомирського окружного адміністративного суду було зобовязано провести перерахунок на 292 виборчих комісіях. Це рішення, яке мало б серйозний вплив на час підведення підсумків голосування. Хочу повідомити, що вчора сьомий апеляційний суд скасував рішення житомирського суду", - повідомила вона.

Суд відмітив, що позивач використав всі можливості судового розгляду під час якого він мав змогу навести свої аргументи. Також, за її словами, суд зробив висновок, що той факт, що позивач не досяг успіху не є свідченням порушення.

Нагадаємо, 28 липня Житомирський окружний адміністративний суд зобов'язав Окружну виборчу комісію округу №64 (Коростень) перерахувати голоси на вибори у Верховну раду на всіх виборчих дільницях округу.

Тоді суд задовольнив позов довіреної особи кандидата від партії "Слуга народу" В'ячеслава Сигачова, який просив визнати протиправними дії ОВК, скасувати протокол про підсумки голосування та зобов'язати окружну комісію округу №64 здійснити повторний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях (їх у цьому окрузі 299).

Додамо, раніше Національна поліція направила в Житомирську область вертоліт зі спецназом для забезпечення правопорядку під час підрахунку голосів на виборчому окрузі №64, де балотувався депутат 8-го скликання Сергій Пашинський.

За даними ЦВК, в одномандатному виборчому окрузі №64 переміг самовисуванець Володимир Арешонков з результатом 27,63%. За ним йде кандидат від "Слуги народу" В'ячеслав Сигачев з 26,83% голосами. У Пашинського третє місце.