ua en ru

Антикорупційний комітет рекомендує Раді звільнити Шокіна

Антикорупційний комітет рекомендує Раді звільнити Шокіна Фото: Віктор Шокін

Дане рішення підтримали 9 членів комітету, ще четверо утрималися

Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру генеральному прокурору України Віктору Шокіну. Про це повідомив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

"Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру Генеральному прокурору Віктору Шокіну. Рішення прийнято дев'ятьма голосами "ЗА". Четверо членів комітету - Віктор Чумак, Іван Мельничук, Степан Барна та Юрій Дерев'янко - утрималися", - повідомив нардеп.

Парламентский комитет по вопросам борьбы с коррупцией принял решение рекомендовать Верховной Раде выразить недоверие Ген...

Posted by Mustafa Nayyem on 15 Июль 2015 г.

Крім того, депутати, що входять в комітет, прийняли рішення звільнити першого заступника генпрокурора Володимира Гузыря та заступника Юрія Столярчука, які перешкоджали слідчим, а також звільнити тих слідчих, які відкривали сфабриковані справи проти людей Давида Сакварелідзе.

Зазначимо, генпрокурор був запрошений на засідання комітету.

Нагадаємо, раніше в БПП заявили, що Віктор Шокін повинен піти у відставку, якщо не передасть докази проти Януковича в суд до вересня.