ua en ru

Адвокат: слідчих дій з Корбаном сьогодні проводити не планують

Адвокат: слідчих дій з Корбаном сьогодні проводити не планують Фото: Геннадій Корбан

Корбану не надали жодних документів про відкриття нової справи проти нього

Слідчих дій за участю лідера політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана сьогодні, 3 листопада, проводити не планують. Про це журналістам повідомила його адвокат Оксана Томчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вже не повинно бути сюрпризів, я так сподіваюся, робочий день закінчився в цій установі (головне слідче управління СБУ - ред.), вони запевнили, що вони вже не приймають відвідувачів, у тому числі і слідчих, тому я думаю, що всі події у нас будуть відбуватися завтра... У нас така ж ситуація, повинно бути вручення клопотання про обрання запобіжного заходу, власне маємо все те ж саме, що мали до того",- зазначила захисниця.

Вона додала, що її підзахисного повинна відвідати уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

При цьому Томчук повідомила, що Корбан досі не отримав жодного документа щодо нового звинувачення проти нього.

"Ми ще не отримали жодного документа. Жодного документа з цього приводу він не отримав, що сталося, чому сталося, чекаємо ... З приводу відкритого виробництва, я хочу на нього подивитися, коли воно було відрито, як",- заявила Томчук.

Крім того, за словами Томчук, зараз Корбан почуває себе значно краще, ніж учора.

"Результатів ще немає, але я можу сказати, що стан набагато краще... Він набагато краще себе почуває",- зазначила Томчук.

Нагадаємо, лідера партії УКРОП Геннадія Корбана затримали в Дніпропетровську 31 жовтня в рамках спецоперації. Лідера УКРОПу підозрюють у створенні злочинної організації. Крім того, йому пред'явлено звинувачення у привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, викрадення.

Вчора в Чернігові розпочалося засідання суду щодо обрання для Корбана запобіжного заходу, воно повинно було продовжиться сьогодні. Проте вранці Корбана вивели з будівлі суду, посадили в автомобіль і доставили в ізолятор СБУ в Києві, нібито для проведення слідчих дій.

Зазначимо, згідно українському законодавству через 72 години з моменту затримання Корбана зобов'язані відпустити, якщо не було обрано запобіжний захід.

У ГПУ пояснили, що Корбан був затриманий сьогодні в рамках нового кримінального провадження (за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України - затримання уповноваженою службовою особою).