ua en ru

Корбан доставлений у Київ за дорученням Генпрокуратури

Корбан доставлений у Київ за дорученням Генпрокуратури Фото: Геннадій Корбан

СБУ спростувала "викрадення" Геннадія Корбана

Служба безпеки (СБУ) доставила лідера партії УКРОП Геннадія Корбана до Києва за дорученням Генеральної прокуратури України (ГПУ) для проведення процесуальних дій. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олену Гітлянську.

"У черговий раз доводиться спростовувати, м'яко кажучи, неправду про "викрадення" Корбана. Служба безпеки виконала доручення Генеральної прокуратури: слідчий Генеральної прокуратури України прийняв процесуальне рішення про його затримання і доручив співробітникам СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій", - пояснила вона.

В чергове доводиться спростовувати, м'яко кажучи, неправду про "викрадення" Корбана. Служба безпеки виконала доручення ...

Posted by Гітлянська Олена on 3 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Чернігові мав продовжиться суд з обрання запобіжного заходу для Корбана. Проте лідера партії УКРОП відпустили з будівлі суду і відвезли в невідомому напрямку. Пізніше УКРОП повідомив, що Корбана привезли в Київ.

Зазначимо, згідно українському законодавству через 72 години з моменту затримання Корбана зобов'язані відпустити, якщо не було обрано запобіжний захід. Корбан був затриманий ще 31 жовтня.

Лідера УКРОПа підозрюють у створенні злочинної організації. Крім того, йому пред'явлено звинувачення у привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, викрадення.