ua en ru

Корбана сьогодні затримали в рамках нового кримінального провадження

Корбана сьогодні затримали в рамках нового кримінального провадження Фото: Геннадій Корбан

Куценко відмовився казати, чи є рішення суду на затримання Корбана

Лідера партії УКРОП Геннадія Корбана вдруге затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження. Про це заявив на брифінгу начальник управління Головного слідчого управління Генерального прокурора України Степан Божило, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в ході проведення досудового розслідування одного з кримінальних проваджень, були здобуті дані про вчинення Корбаном Геннадієм Олеговичем ряду кримінальних правопорушень. Були внесені відомості до Єдиного державного реєстру досудового розслідування і розпочато досудове розслідування. Сьогодні зранку після прийняття рішення слідчим Корбана Геннадія Олеговича було затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України (Затримання уповноваженою службовою особою). На даний момент він знаходиться разом зі слідчими, з ним проводяться процесуальні дії", - повідомив він.

На уточнююче запитання журналістів, чи правильно потрібно розуміти, що Корбана затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження, начальник управління ГСУ ГПУ, відповів "ви правильно розумієте".

"Ви правильно розумієте", - зазначив він.

Водночас на запитання журналістів, чи є рішення суду на затримання Корбана, Степан Божило не відповів та залишив брифінг.

Разом з тим помічник Генпрокурора Владислав Куценко відмовився казати, чи є рішення суду на затримання Корбана.

"Це питання задається безпосередньо процесуальному керівнику", - заявив Куценко.

Нагадаємо, в УКРОПі підтвердили перебування Корбана в СІЗО СБУ.