ua en ru

Восьмий російський "гумконвой" прибуде увечері до Ростовської області, - МНС РФ

Восьмий російський "гумконвой" прибуде увечері до Ростовської області, - МНС РФ

Автоколона Міністерства з надзвичайних ситуацій Російської Федерації з гуманітарною допомогою для Донбасу сьогодні ввечері прибуде до Ростовської області. Про це повідомив заступник начальника Національного центру управління у кризових ситуаціях МНС РФ Олег Воронов, передає РБК.

Колона складається із 60 автомобілів, які везуть скло, покрівельні матеріали та продукти харчування, в тому числі цукор і консерви. Колона виїхала напередодні з Ногінського рятувального центру МНС, вночі вона зробила зупинку у Воронезькій області.

За словами Воронова, всі водії відчувають себе нормально, жодних пригод зафіксовано не було.

Нагадаємо, як очікується, колона з Ростовської області відправиться на Донбас 30 листопада.

Загалом від середини серпня по 16 листопада сім автоколон доставили на Донбас майже 9,5 тис. т вантажу. Росія відправляла на Донбас продукти харчування, медикаменти, воду, електростанції. Про те, що Росія формує вже восьмий за рахунком гуманітарний конвой, стало відомо 20 листопада.

Раніше в МЗС України заявили, що РФ не зверталася до України з приводу дозволу на черговий "гумконвой" для Донбасу.

Як раніше заявила помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд, російська гуманітарна допомога для Донбасу складається з палива для танків та обмундирування для солдатів.