ua en ru

В РНБО виключають прорив військової техніки супротивника через держкордон

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) виключають прорив техніки противника через кордон.

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) виключають прорив техніки противника через кордон. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Чеповий (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є вогневий контроль всього кордону. У такому режимі ми контролюємо вогневим методом. Це означає, що кордон зараз на замку. Головний акцент, що техніка не може пересуватися", - заявив Чеповий.

При цьому помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов зазначив, що говорити про повний контроль кордону буде можливо тільки після посилення його Збройними силами з відповідним озброєнням.

"На даному етапі кордон взято під контроль на тих ділянках, які були для нас проблемними. Але це не означає, що там виключені якісь прориви. Кордон буде надійно захищений тільки тоді, коли на відстані візуального контролю можна буде розмістити наші блокпости, посилені нашими ЗСУ з відповідними технічним озброєнням, навіть танками і гарматами", - повідомив Астахов.

Нагадаємо, вчора в РНБО повідомили про те, що бойовики створюють нові бази дислокації і опорні пункти в Донецькій і Луганській областях.

В РНБО виключають прорив військової техніки супротивника через держкордон