ua en ru

Бойовики створюють нові бази дислокації та опорні пункти на Донбасі, - РНБО

Бойовики створюють нові бази дислокації та опорні пункти в Донецькій та Луганській областях.

Бойовики створюють нові бази дислокації та опорні пункти в Донецькій та Луганській областях. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Володимир Чеповий (на фото), передає прес-служба інфоцентру.

За словами Чепового, незважаючи на мирні ініціативи Києва, терористи влаштовують нові бази дислокації та опорні пункти в Луганській та Донецькій областях.

Так, у Донецькій області в районі села Дмитрівка зафіксовано появу техніки у складі 5 танків, 7 БТР, "КамАЗів" і "Уралів" і 140 бійців, частина яких є громадянами РФ.

За наявною інформацією, ця техніка була перекинута із Криму.

В РНБО також зазначили, що після припинення вогню українськими правоохоронцями, тільки за останню добу, бойовики обстріляли 7 українських блокпостів.

Нагадаємо, вчора в Раднацбезі заявили про провокації на території РФ за участю військової техніки з українськими розпізнавальними знаками.

Бойовики створюють нові бази дислокації та опорні пункти на Донбасі, - РНБО

Як заявив у своєму зверненні Президент Петро Порошенко, Збройні сили України встановили режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 20 червня глава держави віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.