ua en ru

СБУ затримала диверсійну групу "Руська єдність", яка брала участь у сутичках в Одесі 2 травня

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив про затримання диверсійної групи "Руська єдність", яка брала участь у сутичках в Одесі 2 травня.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив про затримання диверсійної групи "Руська єдність", яка брала участь у сутичках в Одесі 2 травня. Про це Наливайченко сказав на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми можемо відзвітувати про затримання диверсійної групи під керівництвом громадянина Долженкова "Русское Единство", яка особисто 2 травня залізними прутами завдавала тілесні ушкодження мирному населенню, особливо літнім людям. Вся ця банда затримана, включаючи її лідера", - Наливайченко.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем у Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" повинен був відбутися матч.

До них приєдналися громадяни, в руках яких були прапори України. Після виконання гімну України колона почала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися проросійськи налаштовані активісти. Почалися сутички.

В результаті бійки на вулиці загинули 4 людини. Потім проросійських активістів відтіснили в Будинок профспілок на Куликовому полі Одеси. Там сталася пожежа. В результаті пожежі загинули близько 46 осіб.

В лікарні Одеси звернулося 214 осіб, постраждалих в ході масових заворушень 2 травня.

Міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.