ua en ru

Російський телеканал LifeNews повідомив про напад на своїх журналісток в центрі Києва

Російський телеканал LifeNews повідомив, що під час акції біля будівлі генпрокуратури у кореспондента телеканалу Жанни Карпенко та оператора Олександри Ульянової близько 20 молодих людей забрали обладнання і розбили його. Про це йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

"Імовірно, спровокувати агресивних молодих людей на напад могли українські колеги журналісток - представники П'ятого каналу. Саме вони першими звернули увагу на працюючих дівчат, почали кричати на них і ображати їх. На ці крики і підтяглася група з 20 чоловіків", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, журналістки не постраждали.

"Дівчата вже звернулися в правоохоронні органи Києва, найближчим часом вони напишуть чергову заяву з проханням знайти учасників нападу", - повідомляє телеканал.

Зазначимо, це вже не перший інцидент за участю цих журналісток в Києві. 1 січня телеканал LifeNews заявив, що під час смолоскипної ходи на честь дня народження Степана Бандери у Києві невідомий напав на журналіста Жанну Карпенко та її оператора Олександра Ульянова. На наступний день міліція затримала підозрюваного в нападі, однак 3 січня він був відпущений судом під особисті зобов'язання.