ua en ru

Скандальний російський телеканал заявляє про напад на співробітників у центрі Києва

У Києві 1 січня під час зйомки сюжету про факельну ходу в центрі столиці на журналістів телеканалу LifeNews було скоєно напад. Про це йдеться в повідомленні на сайті цього ЗМІ.

Так, невідомі в масках напали на журналістку Жанну Карпенко та її оператора, відібрали у неї телефон, після чого силою забрали і розбили телекамеру оператора Олександри Ульянової.

Як розповіла Ульянова, до співробітників телеканалу підійшли невідомі, попросили пред'явити посвідчення і показати відзнятий матеріал. Оператор намагалася зняти цей момент на камеру, проте у відповідь попросили вимкнути камеру, після чого забрали її та зламали. Співробітники зарубіжного ЗМІ звернулися з приводу події до міліції.

Смолоскипна хода в Києві була присвячена 106 річниці з дня народження лідера Степана Бандери, у ній взяли участь понад 2 тис. осіб.

Співробітники LifeNews вже не вперше повідомляють про напад на них в українській столиці. Наприкінці листопада 2014 року в Києві невідомі напали на кореспондентку телеканалу під час висвітлення акції футбольних фанатів, які намагалися зірвати концерт артистки Ані Лорак.

Нагадаємо, наприкінці листопада Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом побиття журналістки російського телеканалу LifeNews Євгенії Змановської в Києві увечері 26 листопада.

За матеріалами: LifeNews