ua en ru

Суд звільнив підозрюваного в нападі на журналістів LifeNews в Києві

Суд звільнив підозрюваного в нападі на журналістів LifeNews в Києві

Шевченківський районний суд Києва відпустив під особисті зобов'язання Сергія Мірошника, підозрюваного в нападі на журналіста LifeNews Жанну Карпенко та її оператора Олександру Ульянову в Києві. Про це РБК-Україна повідомили в суді.

"Судове засідання відбулося 3 січня. В ході засідання суд прийняв рішення відпустити його під особисті зобов'язання",- заявили в суді.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що Мірошник раніше не був судимий. А також оскільки він надав документ, зокрема договір оренди житла в Києві.

Суд також зобов'язав Мірошника на вимогу слідчого бути на процесуальні дії, без дозволу слідства не залишати Київ і повідомляти слідчому про своє місце знаходження.

При цьому телеканал LifeNews заявив, що суд відпустив Мірошника, оскільки він пред'явив посвідчення волонтера АТО і має проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, 1 січня телеканал LifeNews заявив, що під час смолоскипної ходи на честь дня народження Степана Бандери у Києві невідомий напав на журналіста Жанну Карпенко та її оператора Олександру Ульянову.

Раніше повідомлялося, що нападнику пред'явили звинувачення в скоєнні двох кримінальних правопорушень - "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" і "Грабіж".