ua en ru

За хабар затримано керівника Національної податкової академії, ректором якої є Мельник

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС сьогодні при отриманні хабара затримали вищу посадову особу Національного університету Державної податкової служби (ДПС).

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС сьогодні при отриманні хабара затримали вищу посадову особу Національного університету Державної податкової служби (ДПС). Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

Читайте також: Мельник посів третє місце на парламентських виборах-2012 у 95-му окрузі в Київській області

За даними офіційного сайту Національного університету ДПС, вищою посадовою особою цього вишу є його ректор Петро Мельник (на фото).

"Він (затриманий) вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до навчального закладу, у якому він працював", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

У повідомленні пояснюється, що спецоперація правоохоронних органів проходила в рамках кримінального провадження, зареєстрованого Головним слідчим управлінням МВС за ознаками ч. 4 ст. 368 КК України.

Читайте також: Кандидат у нардепи по скандальному 95-му округу Петро Мельник заявив про свою поразку на виборах-2012

"Слідство триває. Нагадаємо, що в лавах Міндоходів триває спецоперація по боротьбі із хабарництвом", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за інформацією ГУБОЗ МВС України, затриманим за вимагання неправомірної вигоди є саме "керівник одного з вишів". Втім, у повідомленні прес-служби також не вказано жодних прізвищ.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах до ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії у Київській обл., більше половини округів опинилися за Партією регіонів.

Раніше в липні ц.р. прокуратура Києва затримала начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище) генерал-майора Данила Романенка під час отримання хабара в розмірі 5 тис. дол.