ua en ru

Начальник Київського військового ліцею ім. Богуна генерал Романенко затриманий за хабар

Прокуратура Києва 11 липня 2013 р. затримала начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище) генерал-майора Данила Романенка під час отримання хабара в розмірі 5 тис. дол.

Прокуратура Києва 11 липня 2013 р. затримала начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище) генерал-майора Данила Романенка (на фото) під час отримання хабара в розмірі 5 тис. дол. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Читайте також: У Закарпатській області УБОЗ затримав проректора вишу за хабар у 50 тис. грн

"Зазначені кошти чиновник вимагав та отримав за сприяння у вирішенні питання про вступ абітурієнта до навчального закладу", - йдеться в повідомленні.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії.

За наявними даними, Романенко був затриманий удень 11 липня в Боярці Київської області, де розташований навчально-оздоровчий комплекс ліцею. Його взяли на гарячому під час отримання грошей співробітники СБУ та слідчі прокуратури.

За матеріалами СБУ прокуратурою Києва відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що Данило Романенко очолював військовий ліцей імені Богуна із 2010 р., куди прийшов з посади директора навчально-оздоровчого комплексу ліцею в Боярці. Загалом у ліцеї навчається 800 ліцеїстів, у тому числі 200 (8-9-й класи) в Боярці.

Читайте також: У Херсоні порушено кримінальну справу стосовно ректора одного з вишів за хабар, - ГПУ

Як повідомлялося, наприкінці червня в Луганській обл. співробітники МВС у процесі здійснення негласних слідчих дій затримали в момент отримання хабара ректора філії одного з вишів. Про розмір одержаної неправомірної вигоди не повідомлялося.

Даний факт було занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Ведеться досудове розслідування.

Раніше в Луганській обл. за вимагання та отримання хабара затримали директора загальноосвітньої школи та її заступника. Жінок звинуватили у вимаганні 400 грн і 100 дол. за видачу атестата про повну середню освіту.

За даними МВС, цього року вже зафіксовано 72 випадки хабарництва у сфері освіти, більшість з них пов'язані з отриманням неправомірної вигоди при вступі до вишів.

Читайте також: У Дніпропетровській обл. при отриманні хабара затримано ректора університету