ua en ru

Зеленський побував на позиціях ЗСУ у Роботиному (відео)

Зеленський побував на позиціях ЗСУ у Роботиному (відео) Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Президент України Володимир Зеленський приїхав на позиції українських військових у Роботиному, на Запорізькому напрямку 4 лютого. Село було звільнено від окупантів у серпні 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

"Запорізька область. Роботине. Розташування 65-ї окремої механізованої бригади. Поспілкувався із захисниками, подякував їм та вручив державні нагороди", - розповів він.

За словами президента, для нього честь бути сьогодні тут - підтримати воїнів і нагородити.

"На їхніх плечах складна, вирішальна місія - відкинути ворога й захистити Україну. Пишаємося нашими воїнами, дякуємо кожному!" - додав голова держави.

Звільнення села Роботине

Наприкінці липня 2023 року Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська просунулися у напрямку Роботиного. 22 серпня 2023 року стало відомо, що українські захисники з боєм увійшли в село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців.

Вже наступного дня наші оборонці підняли український прапор над селом. 28 серпня 2023 року у Міноборони України офіційно підтвердили звільнення Роботиного.

Атаки позицій ЗСУ в районі Роботиного

Додамо, що попри звільнення російські війська постійно атакують позиції українських сил в районі Роботиного Запорізької області, намагаючись повернути село під свій контроль. Остання доба не була виключенням.

"На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку противника в районі Роботиного Запорізької області", - йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на 10:00 ранку 4 лютого.

Зеленський побував на позиціях ЗСУ у Роботиному (відео)Окупанти постійно атакують позиції ЗСУ у районі Роботиного Запорізької області (deepstatemap.live)