ua en ru

Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку. Там ЗСУ знищили майже 150 росіян

Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку. Там ЗСУ знищили майже 150 росіян Фото: окупанти активізувалися на Лімано-Куп'янському напрямку та зазнають значних втрат у техніці та живій силі (Getty Images)

Російські окупанти активізувались на Лимано-Куп'янському напрямку. Але українські військові завдали ворогу значних втрат - як в техніці, так і в живій силі.

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає РБК-Україна з посиланням на його коментар в ефірі телемарафону.

"Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку. За цю добу він здійснив 21 атаку", - розповів він.

Тактика ворога

За даними Череватого, головною атакуючою силою були так звані штурмові роти "Шторм Z". За словами спікера, РФ повторює на цьому напрямку практику, яку раніше використовувала в районі Бахмута, що "привело до таких же наслідків".

Втрати окупантів

За добу на цьому напрямку було знищено 146 окупантів, а 190 поранено.

Крім того, підбито:

  • танк Т-72;
  • три БМП-2;
  • одну БМП-1;
  • самохідну артилерійську установку;
  • склад з боєприпасами та два авто, які підвозили боєприпаси.

Активізація РФ на Лиманському напрямі

Як розповідав речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов під час прямого включення з Military Media Center у телемарафоні зранку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Бахмутському та Куп’янському напрямках.

"Особливо тяжкі бої тривають на Лиманському напрямку в районі населених пунктів Ямполівка, Торське, західніше Діброви, Григорівки, Спірного Донецької області", - розповів він.

Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку. Там ЗСУ знищили майже 150 росіян

Ковальов додав, що українські військові мужньо тримають оборону, завдаючи противнику відчутних втрат в живій силі та техніці.

Крім того, він розповів, що українські війська мають успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наразі ЗСУ закріплюються на зайнятих рубежах.