ua en ru

Країни G7 та Євросоюз засудили запуски балістичних ракет Північною Кореєю

Країни G7 та Євросоюз засудили запуски балістичних ракет Північною Кореєю Фото: країни G7 та ЄС закликали КНДР припинити розробки балістичних ракет (GettyImages)

Міністри закордонних справ країн G7 та Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудили дії КНДР, яка днями запустила дві балістичні ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, опубліковану на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

В заяві також зазначається, що Північна Корея продовжує незаконно розвивати ракетну та ядерну сфери та вдається до подальшої ескалації своїх дестабілізуючих дій.

"Ці пуски становлять серйозну загрозу регіональному та міжнародному миру та стабільності та підривають глобальний режим нерозповсюдження. Вони також є кричущим порушенням резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН)", - йдеться в заяві.

Учасники документа закликали КНДР припинити свої розробки, а також звернулись до РБ ООН з закликом до швидкої та рішучої відповіді на такі дії.

"Частота неодноразових кричучих порушень Північною Кореєю резолюцій РБ ООН у поєднанні з бездіяльністю РБ ООН через перешкоди з боку деяких членів викликає серйозну тривогу", - підкреслюється в документі.

Розробки КНДР

КНДР продовжує свої розробки в ядерній та космічній галузях. Наприклад, вони регулярно проводять пуски експериментальних балістичних ракет. Так, в заяві йдеться про пуск 12 липня, ще один відбувся наступного дня.

Крім цього, у Північній Кореї намагались запустити на орбіту військовий розвідувальний супутник "Malligyong-1", однак країна зазнала невдачі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.