ua en ru

Безробітні в Україні можуть отримувати по 6700 гривень на місяць: що потрібно робити

Безробітні в Україні можуть отримувати по 6700 гривень на місяць: що потрібно робити Фото: безробітні в Україні можуть отримувати по 6700 гривень на місяць (Віталій Носач, РБК-Україна)

Безробітні в Україні можуть отримати по 6700 гривень на місяць. Для цього потрібно приєднатися до проекту "Армія відновлення" для виконання суспільно корисних робіт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий портал.

Заступник міністра економіки Тетяна Бережна заявила, що проект "Армія відновлення" стартував восени минулого року, він працює вже у 19 регіонах. До програми вже долучилися майже 48 тисяч безробітних, які, відбудовуючи пошкоджене майно, заробили 305 млн гривень.

Найбільше учасників проекту у Харківській області - 9180 осіб, у Полтавській - 7 037 осіб, Донецькій - 5 734, Чернігівській - 5 152, Київській - 5 140.

Види робіт, які пропонують безробітнім, залежать від конкретного регіону. На період виконання робіт з людьми укладають трудовий договір. Оплата проводиться відповідно до відпрацьованого часу в розмірі щонайменше 6700 грн в разі роботи повний місяць.

Найчастіше безробітних залучають до:

  • робіт з забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги;
  • надання громадянам соціальних послуг в місцях зосередження переселенців;
  • плетіння маскувальних сіток, консервування продукції для потреб ЗСУ, пошиття одягу та ремонту військової амуніції;
  • допомоги з догляду за пораненими військовослужбовцями в медзакладах;
  • розбору завалів, відновлення житлових будинків та приміщень, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, які пошкоджені в результаті бойових дій;
  • облаштування та укріплення блокпостів, підвальних приміщень під укриття;
  • будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб;
  • робіт із заготівлі дров для потреб військових та населення.

Безробіття в Україні

За даними Державної служби зайнятості, безробіття в Україні впало до історичного мінімуму. У липні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних впала до 112,3 тисячі, тоді як минулого року було понад 296 тисяч.

Нагадаємо, під час війни тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів. Розмір мінімальної допомоги з безробіття скоротили з 1800 до 1000 гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.