Тірамісу, як його роблять італійці: на готування всього 15 хвилин
Справжній тірамісу готується з кремом на основі сирих яєць. Такий інгредієнт може лякати, тому його замінюють збитими вершками. Пропонуємо вам ризикнути і все ж повторити рецепт італійців.
Як це зробити, розповіла відомий український блогер Alina FooDee.
Інгредієнти:
- Маскарпоне - 500 г
- Яйця великі - 4 шт.
- Цукор - 4 ст. л.
- Лікер або вино Марсала - 1-2 ст. л. (можна додати ром)
- Печиво Савоярді - 300 г (36-40 шт.)
- Кава еспресо - 200 мл
- Какао
Покрокове приготування
Розділіть яйця на жовтки і білки. Додайте до жовтків одну столову ложку цукру і збийте до світлої пишної маси.
Змішайте маскарпоне зі збитими жовтками. За бажанням можна додати лікер або вино Марсала, можна ром.
Збийте білки з 3 столовими ложками цукру до стійких піків. Акуратно додайте збиті жовтки до маскарпоне з жовтками, перемішуючи лопаткою, щоб зберегти легкість крему.
Обмокніть печиво савоярді в каві. Викладіть у форму. Викладіть половину крему, потім ще один шар печива і знову крем.
Накрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години.
Посипте какао перед подачею.
Раніше ми писали, як приготувати торт, який буде смачніше Наполеона в рази.
Також кулінар розповіла, як приготувати чізкейк без випічки.