ua en ru

Ці прості продукти з кухонної шафи знижують ризик смертельної хвороби: список

Ці прості продукти з кухонної шафи знижують ризик смертельної хвороби: список Фото: ці продукти знижують ризик захворювань серця (freepic.com)

Від хвороб серця страждають дуже багато людей, чоловіки відносяться до більш високої зони ризику.

Медики з'ясували, що певні продукти, які знаходяться на кухонних полицях, можуть допомогти пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями схуднути і, в свою чергу, захистити їх від стрибків артеріального тиску.

Про це пише The Sun.

У статті для Європейського товариства кардіологів лікарі заявили, що вживання в їжу продуктів з низьким глікемічним індексом (ГІ) буде корисно для людей з діагнозом ішемічна хвороба серця.

Рівень ГІ означає наскільки швидко продукти піднімають рівень цукру в крові.

Якщо ви погано їсте, цілком імовірно, що ці рівні будуть різко підвищуватися щодня, і збалансоване харчування є одним з ключових способів як запобігання, так і лікування ІХС.

Продукти з високим ГІ - це білий хліб, білий рис, картопля і солодощі.

Експерти встановили, що ті, хто їв продукти з низьким ГІ, які перетравлюються повільніше і поступово підвищують артеріальний тиск, відчували себе краще.

Які продукти корисні для серця

  • Овес
  • Коричневий рис
  • Цільнозернові
  • Квасоля
  • Сочевиця
  • Нут
  • Фрукти, такі як яблука та апельсини
  • Овочі, такі як брокколі і листова зелень

Експерти додали, що такі продукти, як м'ясо, птиця і риба, не мають ГІ, оскільки не містять в собі вуглеводів.

До речі, у тих, хто харчувався по дієті з низьким ГІ, через три місяці значно зменшилися обсяги тіла.