Як приготувати цукровий пиріг за особливою технологією: сподобається усій родині
Солодка та ароматна випічка - це те, що потрібно для гарного настрою. Також незабутнім стане цукровий пиріг, який готується за особливою технологією. Десерт ідеально підійде для чаювання зі всією родиною.
Рецептом приготування поділились на сторінці "elena_bronislavovna" в Instagram.
Зазначимо, що тісто для десерту повинно постояти в декілька етапів, адже тільки тоді воно буде дійсно м'яким і з хрусткою скоринкою.
Для приготування потрібно наступні інгредієнти:
- борошно - 250 г;
- молоко - 100 г;
- вершкове масло м'яке - 100 г;
- яйце - 2 шт;
- цукор - 1 ч. л;
- сіль - дрібка;
- дріжджі пресовані - 10 г (сухі 3);
- цедра будь-яка;
- ваніль;
Для штрейзеля потрібно:
- холодне вершкове масло - 50 г;
- цукор - 150 г;
- вершки будь-якої жирності - 200 г.
Спосіб приготування:
Спочатку замісіть тісто на теплому молоці із зазначених інгредієнтів. Воно має вийти дуже м'яким та липким. Після цього залишіть його у теплому місці на 1 годину.
Далі змастіть руки олією та розділіть тісто по усій поверхні форми та залиште 20-30 хвилин.
Для приготування штрейзеля візьміть дуже холодне вершкове масло та перетріть його із цукром в крихту.
Потім в основі з тіста зробіть заглиблення до дна та посипте зверху штрейзелем.
Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів. Коли пиріг буде готовий, то залийте вершками та поставте в духовку ще на 10 хвилин.
Десерт можна куштувати в теплому, і в холодному вигляді.
Рецепт цукрового пирога (instagram.com/elena_bronislavovna)
Раніше ми повідомляли, як приготувати розкішний святковий торт з коржами без духовки.
Також ми писали, як приготувати смачну запіканку з бананами та без цукру.