ua en ru

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитись

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитись Топ 5 небезпечних продуктів для організму людини (pixabay)

У житті людини їжа є невід'ємною частиною життя. Однак, у деяких випадках дуже важко зорієнтуватись у продуктах і зрозуміти, що є корисним, а що ні. Важливо, що деякі продукти потребують обробки, а деякі потрібно вилучити з раціону.

Тому видання Msn назвало 5 небезпечних продуктів, які потрібно негайно виключити зі свого раціону.

Мускатний горіх

Так, в помірній кількості горіх навряд чи викличе якісь побічні ефекти. Однак, у великих дозах можна отримати головні болі, нудоту та появу галюцинацій.

Також надмірне вживання загрожує серйозним отруєнням. Симптомами отруєння можуть бути, сухість у роті, запори, червоні склери очей, галюцинації. Ефірні олії та інші активні речовини горіха справляють погану дію на серце. Передозування призводить до проблем в роботі мозку, впадання в кому і навіть до смерті.

Слід звернути увагу, що мускатний горіх має психоделічними властивостями, який при підвищеному вживанні може викликати розлад центральної нервової системи.

Окрім того, алкоголь і мускатний горіх малосумісні, бо можуть нашкодити роботі серця і кровоносної системи.

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитись

Школа мускатного горіха (pixabay)

Арахіс

У світі алергія на арахіс є найпоширенішою і негативна реакція на нього виникає в однієї людини з 200. Тому, алергікам потрібно бути особливо обережними з арахісом. Адже він може викликати набряк горла до такого стану, що дихати стає неможливо.

Для того, щоб уникнути появи отруйної плісняви, приміщення, де він зберігається арахіс має бути сухим і добре провітрюваним. Для більшої надійності найкраще піддавати арахіс термічній обробці, у такому разі він не втрачає свої корисні властивості.

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитисьШкода арахісу на організм людини (pixabay)

Картопля зелена

Така картопля виникає при неправильно зберігання, а саме тоді, коли овоч лежить у місці, куди легко проникають сонячні промені. При вживанні такої картоплі можу виникнути серйозні наслідки такі як, діарея, нудота та головні болі.

Тому з картоплі специфічного відтінку не варто готувати їжу, це небезпечно і може привести до плачевного результату. Коли зелений картопля починає готуватися до розмноження, у нього з'являються паростки.

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитисьШкода зеленої картоплі (pixabay)

Сироп агави

Такий сироп часто використовують, як заміну цукру. Однак, не все так просто, бо хоч цукру там немає, а от фруктози дуже багато. А там вже і жирові хвороби печінки недалеко.

Безпечною вважається щоденна доза не більше 25 г фруктози.

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитисьСтроп агави (pixabay)

Бекон

До цього часу накопичилося досить повідомлень і доказів того, що подібна їжа викликає рак шлунка і прямої кишки. Вживання відпрацьованого червоного м'яса, в тому числі черевної вирізки свиней, пов'язують також із розвитком раку підшлункової залози та раку передміхурової залози.

Тому денна норма вживання бекону не більше 50 г.

Названо топ-5 небезпечних продуктів, від яких потрібно негайно відмовитисьШкода бекону на організм людини (pixabay)