ua en ru

Цей копійчаний продукт відмиє навіть найбруднішу сковороду: просто посмажте його

Цей копійчаний продукт відмиє навіть найбруднішу сковороду: просто посмажте його Як відмити пригорівшу сковорідку (pixabay.com)

Зазвичай домогосподині вчасно не відчищають сковороду від нагару, і в результаті на стінках і дні з’являється щільний шар бруду, який досить важко вичистити.

Що допоможе вирішити проблему - читайте нижче.

Господарське мило дозволить без особливих труднощів привести в порядок навіть найбруднішу сковороду.

Як посмажити господарське мило

Зокрема, на тертці потрібно подрібнити близько 10 грамів мила і розподілити його на сковороді. Далі влити невелику кількість води - вона повинна покрити саме мило.

Після цього сковороду поставити на вогонь на 10 хвилин. Необхідно зачекати, коли засіб повністю охолоне.

Губкою або щіткою потрібно обробити внутрішню частину сковороди та залишити ще на 20 хвилин і потім остаточно змити мило.

В результаті сковорода стане чистою та буде сяяти як новенька.

На якій олії потрібно смажити їжу

Вона повинна бути нерафінованою і з невеликим вмістом поліненасичених жирних кислот і з високою точкою димлення. Поліненасичені кислоти найбільш схильні до нагрівання й утворенню токсинів.

Точка димлення - рівень температури, за якої корисні компоненти починають руйнуватися. І чим вище ця точка, тим безпечніше продукт. Тому звертайте увагу на цей показник при виборі олії.

Як правильно смажити їжу без шкоди:

  • Соліть їжу після приготування, тоді олія менше вбереться в компоненти. Їжа вийде менш жирною, але і більш смачною, оскільки утвориться хрустка скориночка;
  • Смажте на високій температурі, щоб масло нагрілося. Інакше процес готування затягнеться, і компоненти вберуть більше продукту;
  • Не залишайте готову смажену їжу в сковороді. Масло, яке залишається в гарячій посудині, продовжує нагріватися і вбиратися в страви;
  • Перед тим, як перекласти продукти з сковороди в іншу місткість, переймайте зайвий жир з застосуванням паперового рушника або серветок;
  • Не підігрівайте смажену їжу повторно. Краще готувати невеликими порціями, щоб все одразу.