ua en ru

Зятя Трампа Кушнера позбавили "необмежених повноважень" у Білому домі

Зятя Трампа Кушнера позбавили "необмежених повноважень" у Білому домі Фото: Джаред Кушнер (flickr.com/polandmfa)

Тепер Кушнер працює над вирішенням конфлікту між Ізраїлем і Палестиною

Зять президента США Дональда Трампа і його старший радник Джаред Кушнер останнім часом зник із публічного простору і зайнявся обмеженим колом питань "у тіні". Про це з посиланням на анонімних колег Кушнера повідомляє The New York Times.

"Він більше не головний президентський радник із необмеженими повноваженнями", - пише видання.

Зазначено, що тепер Кушнер працює над вирішенням конфлікту між Ізраїлем і Палестиною, а також зайнятий технологічними проектами. У березні при Білому домі відкрилося очолюване ним Управління американських інновацій, яке бореться з бюрократією в федеральних відомствах.

Газета пов'язує усічення повноважень Кушнера з приходом у кінці липня на посаду глави апарату Білого дому відставного генерала Джона Келлі, який дозволяє своїм підлеглим менше вольностей.

"Джаред працює на мене", - заявив Келлі.

За словами трьох радників Трампа, які побажали залишитися невідомими, Келлі навіть обговорював можливість звільнення Кушнера і його дружини - дочки Трампа - Іванки.

Хоча сам Келлі цю інформацію спростував: "Чесно, ніколи не було такого, щоб я думав про те, як позбутися від Джареда й Іванки".

Як повідомляється, в перші півроку Кушнер проводив п'ять-шість годин на день разом із Трампом, таким чином він захищав його від тих, хто міг би переконати президента ухвалити рішення, не радячись з іншим інтересантом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Флориді (США) кортеж президента Дональда Трампа спробував "підрізати" агресивний чоловік на фургоні.